مو کشیدن کودک | علت کشیدن مو در کودکان

ساخت وبلاگ

مو کشیدن کودک یکی از واکنش های طبیعی کودک در دوره ای از زمان است و به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. معمولا والدین در این مورد نگران می‌شوند و سعی در متوقف کردن این رفتار دارند. این رفتار نیز مانند دیگر واکنش هایی مثل گازگرفتن، ضربه زدن و آسیب زدن نیز برای نشان دادن اعتراض و یا جلب توجه استفاده می‌شوند. بچه ها در سنین کودکی تلاش می‌کنند تا با روش های مختلف بر محیط خود کنترل داشته باشند.

کشیدن موی دیگران و یا حتی خودشان نیز به این منظور بروز می‌کند. از طرفی کودکان در حال کسب مهارت های شناختی مختلف هستند و نمی‌توان به طور کامل این رفتار آنها را سرکوب کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه مو کشیدن کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: مو کشیدن کودک | علت کشیدن مو در کودکان

مو کشیدن کودک

برخی از والدین تصور می‌کنند که رفتار مو کشیدن کودک، تنها به دلیل عصبانبت و اضطراب آنهاست و به عوامل دیگر توجه نمی‌کنند. اما رفتارهای بچه ها نیز پیچیدگی های خود را دارد و نمی‌توان در مقابل آنها منفعل بود. از طرفی اگر این رفتار برای مدت زمان طولانی ادامه یابد؛ احتمالا تاثیرات بدی بر روند یادگیری و رشدی آنها خواهد داشت.

این واکنش برای آنها تبدیل به یک الگوی رفتاری می‌شود که در زمینه های مختلف به آن متوسل می‌شوند. این رفتار میان دختران شیوع بیشتری داشته اما پسران نیز گاهی از آن به عنوان یک مکانیسم دفاعی استفاده می‌کنند. همچنین شدت و تعداد دفعات بروز آن نیز میان بچه ها متفاوت است.

دلایل مو کشیدن کودک

برای داشتن واکنشی صحیح نسبت به موکشیدن کودک و همچنین متوقف کردن این رفتار، بهتر است در ابتدا علت این موضوع را شناسایی کرده و در این زمینه اقداماتی انجام دهید. کمک گرفتن از یک متخصص می‌تواند برای تشخیص علت و همچنین برطرف کردن بسیار موثر باشد.

1️⃣کنجکاوی

گاهی کودکان به دلیل برطرف کردن احساس کنجکاوی خود در مورد اعضای بدن و اجزای صورت دست به اینکار می‌زنند. از طرفی آنها در مورد واکنش های دیگران نیز هیجان دارند و برای برطرف شدن این احساس موی خود و یا دیگران را می‌کشند. آنها تمایل دارند تا پیامدهای رفتار خود را ببینند و آن را برای خود تحلیل کنند. بهتر است در حین مو کشیدن کودک، به رفتارهای مخرب او نیز توجه داشته باشید و مدت زمان و سن کودک را نیز در نظر بگیرید. 

2️⃣تخلیه هیجانات

یکی دیگر از دلایل مو کشیدن کودک، تخلیه هیجانات مختلف است. کودکان از مهارت های مختلف برای مدیریت احساسات برخوردار نیستند به همین دلیل از چنین واکنش هایی برای نشان دادن و یا تخلیه هیجانات مختلف استفاده می‌کنند. آنها به دلایل مختلفی دچار اضطراب یا خشم می‌شوند و برای نشان دادن این موضوع و یا کاهش آنها، دست به چنین کاری می‌زنند.

3️⃣آرام سازی

مو کشیدن کودکان می‌تواند یک مکانیسم دفاعی باشد در مقابل احساساتی که تجربه می‌کنند. آنها برای آرام کردن خود و یا حتی در هنگام به خواب رفتن، از این رفتار استفاده کنند. برخی والدین در حین خوابیدن کودکان اجزای صورت و یا موهای آنان را لمس می‌کنند. کودکان نیز این رفتار را تقلید کرده و آن را در غالب موکشیدن نشان می‌دهند. 

4️⃣اقتضای سن

اصلی ترین دلیل رفتار مو کشیدن کودک، اقتضای سن آنهاست. این رفتار نیز مانند دیگر بازتاب های طبیعی در سنی بروز کرده و بعد از گذشت مدتی نیز از بین می‌رود. این رفتار به دلیل سن در 9 تا 12 سالگی بروز می‌کند. اگر به هر دلیل این دوران طولانی تر شده و یا شدت یابد؛ والدین باید از سلامت روانی کودک اطمینان حاصل کنند.

5️⃣ابتلا به اختلال تریکتیلومانیا

یکی دیگر از دلایل مو کشیدن کودک، ابتلا به برخی از اختلالات روان یا رشد است. برخی از این اختلال ها در سنین کم هم بروز می‌کنند. یکی از آنها اختلال تریکتیلومانیا است که دارای علائم جسمانی و عاطفی بوده و یکی از نشانه ها آن مو کشیدن است. تشخیص این اختلال کار ساده ای نیست. به همین دلیل والدین باید برای شناسایی دقیق و درمان از متخصص کمک بگیرند.

در مواجهه با مو کشیدن کودک چه کنیم؟

بعد از اطلاع از دلیل اصلی مو کشیدن کودک، والدین باید از واکنش صحیح نسبت به آن و همچنین روش های درمانی در صورت ادامه دار شدن، اطلاع یابند. برخورد با کودکان و نهی آنها از انجام اینکار نیاز به مهارت و داشتن اطلاعات کافی دارد. برخی از این روش ها شامل موارد زیر می‌شوند.

✅نادیده گرفتن

یکی اصلی ترین اقدامات در مواجهه با رفتارهای افراطی و آسیب زننده کودکان، نادیده گرفتن است. هدف از اینکار، بی توجهی به کودک نیست. بلکه او باید متوجه شود که با رفتارهای این چنینی به اهداف خود نمی‌رسد. اگر او خواسته ای دارد و یا تحت تاثیر اضطراب است؛ باید احساسات خود را به گونه ای دیگر نشان دهد. در مقابل به او نحوه رفتار درست را نیز بیاموزید.

✅صحبت کردن در مورد این موضوع

بهتر است بعد از آرام شدن کودک، به او در این مورد هشدار داده و به طور کلی در مورد مو کشیدن کودک با او صحبت کنید. بهتر است با لحنی آرام و صمیمانه اینکار را انجام دهید. از او در مورد علت بروز این رفتار سوال پرسیده و دلایل او را گوش دهید. برخی از دلایل کاملا نشان دهنده مراحل تکاملی کودک است و نباید به خاطر آنها کودک را سرزنش کرد. در این حین از توهین و تحقیر کردن کودک بپرهیزید و به احساسات او توجه کنید.

✅مقابله به مثل نکنید

برخی از والدین در مواجهه با مو کشیدن کودک، واکنش های شدید و افراطی از خود نشان می‌دهند و یا حتی با او مقابله به مثل می‌کنند. این رفتار نه تنها تاثیری نداشته؛ بلکه اوضاع را بدتر نیز می‌کند. در اینجا یا کودک رفتارهای خود را شدید تر کرده و یا احساس ترس در او بروز می‌کرده و گوشه گیر و منزوی می‌شود. حتی برای نشان دادن میزان درد و احساس حاصل از اینکار نیز، موهای کودک خود را نکشید. با اینکار به او می‌آموزید که یکی از روش های برخورد کردن با دیگران، کشیدن موهای آنها است.

✅آموزش بیان احساسات

بعد از دورانی که مهارت های کلامی کودکان ارتقا پیدا کرد؛ به آنها بیان کردن احساسات شان را بیاموزید. اینکار برای جلوگیری از مو کشیدن کودک، بسیار موثر است. چرا که او دیگر برای تخلیه هیجانات و همچنین برطرف کردن کنجکاوی، از مو کشیدن استفاده نمی‌کند. این مهارت تاثیر بسیار مثبتی در آینده کودک نیز خواهد داشت. این یکی از پایه های بیان احساسات در کودکان، در سنین مختلف نه گفتن است. این موضوع را در غالب مثال ها و بازی های مختلف، به او بیاموزید.

سخن پایانی

فراموش نکنید که گذر کودکان از این دوران و یا متوقف ساختن این رفتار، نیاز به زمان دارد. همچنین باید در این شرایط، انرژی کافی به کودکان اختصاص دهید و خونسردی خود را حفظ کنید. مو کشیدن کودک در بیشتر موارد، بعد از مدتی به صورت خودجوش از بین می‌رود. اما اگر در این مورد نگران هستید؛ بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید. همچنین در ابتدا علت این رفتارها را پیدا کرده و در قدم بعدی نسبت به متوقف ساختن آنها اقدام کنید. کمک گرفتن از مشاور این زمان را کوتاه تر کرده و همچنین فشار روانی را برای شما نیز کاهش می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه مو کشیدن کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: مو کشیدن کودک | علت کشیدن مو در کودکان

newmind...
ما را در سایت newmind دنبال می کنید

برچسب : مو کشیدن کودک , علت کشیدن مو در کودکان, نویسنده : ذهن نو newmiindd بازدید : 74 تاريخ : چهارشنبه 3 آبان 1402 ساعت: 20:23