خودکارآمدی چیست | مولفه ها و افزایش خودکارامدی

ساخت وبلاگ

خودکارآمدی یکی از مولفه های اساسی روانشناسی محسوب می‌شود که دانشمندان زیادی نیز ر این باره نظریه پردازی کرده اند. حتما این مساله ذهن شما را نیز درگیر کرده است که سعی کنید اعتماد به نفس تان را تقویت کنید ولی بعضا نتیجه ی مطلوب تان را کسب نکرده اید. یکی از دلایل عدم موفقیت افراد در زمینه افزایش اعتماد به نفس، توجه نکردن به احساس خودکارآمدی می باشد.

در واقع خودکارآمدی می تواند حلقه ی گمشده ی افزایش رضایت مندی و افزایش اعتماد به نفس شما باشد. در این مقاله تلاش شده ضمن ایجاد تصویری روشن از خودکارآمدی به تکنیک های افزایش این مولفه ی مهم زندگی پرداخته شود .

منبع: خودکارآمدی چیست | مولفه ها و افزایش خودکارامدی

تعریف خودکارآمدی

اگر بخواهیم خودکارآمدی را تعریف کنیم باید بگوییم خودکارآمدی همان برداشتی است که فرد درباره ی اعمال و افکار خود دارد. یعنی آیا نگاه فرد نسبت به توانایی های خودش مثبت است یا منفی؟ مثلا اگر کار جدیدی به او پیشنهاد شود آیا پیش بینی می کند که می تواند از پس کار بربیاید یا خیر؟ آیا تصور می کند که توانایی لازم و اعتماد به نفس لازم برای انجام کار را دارد؟

طبق تعریفی که بندورا، یکی از بنیان گذاران انسان گرایی، از خودکارآمدی ارائه می دهد خودکارآمدی شاخصی است که نشان می دهد شما چه مقدار به توانایی هایتان باور دارید و این باور چه مقدار بر رویکرد و عملکردتان در زندگی اثر می گذارد.

چرا خودکارآمدی مهم است؟

امروزه و در عصر ارتباطات داشتن مهارت های اجتماعی و ارتباطات کلامی مولفه مهمی در موفقیت شما تلقی می شود و جالب است بدانید ریشه ی اصلی این دو مولفه احساس خودکارآمدی شماست! در نتیجه تقویت خودکارآمدی به شکل مستقیم بر موفقیت شغلی، تحصیلی و عاطفی شما اثر می گذارد.

اگر شما به توانایی های خود باور داشته باشید بهتر با چالش های زندگی تان رو به رو می‌شوید و مدیریت سازنده تری در برابر رویداد های زندگی از خود نشان خواهید داد. بنابراین خودکار آمدی در شکست و یا موفقیت شما در سراسر زندگی اثرگذار است.

طبق تحقیقات، خودکارآمدی با سلامت روان و قدرت سازگاری رابطه ی مستقیم دارد و با تقویت این عامل احتمال موفقیت های تحصیلی، شغلی، سیاسی و اجتماعی شما افزایش می یابد. برخی از تاثیرات این مولفه بر زندگی، شامل موارد زیر می‌شود.

  • داشتن دیدی متفاوت نسبت به مسائل و مشکلات
  • احساس تعهدو وظیفه شناسی در برابر علاقه مندی و فعالیت ها
  • عدم دلسردی در برابر شکست های کوچک و بزرگ

فاکتور های موثر بر شکل گیری خودکارآمدی

از آنجایی که تاثیر خودکارآمدی بر جنبه های بهزیستی ما بسیار مشهود است، روان شناسان سعی می کنند از طریق تقویت عوامل موثر بر احساس خودکارآمدی به مراجعان کمک کنند تا به شکل سازنده تری از چالش ها و پیچیدگی های زندگی خود عبور کنند. در ادامه به چند فاکتور مهم در مولفه ی خودکارآمدی می پردازیم.

newmind...
ما را در سایت newmind دنبال می کنید

برچسب : خودکارآمدی چیست , مولفه ها و افزایش خودکارامدی, نویسنده : ذهن نو newmiindd بازدید : 33 تاريخ : سه شنبه 7 شهريور 1402 ساعت: 15:23